Plåttak

Plåttak

Plåttak har många fördelar gentemot tegel. Plåttaket väger mindre och är underhållsfritt.
Takplåt väger cirka 5 kilo/kvadratmeter. Vid läggning av plåttak behöver du inte dimensionera takets konstruktion för takplåtens egen vikt (det är nödvändigt vid läggning av betong eller tegel).
Tegelpannor går ofta sönder och måste bytas ut, det problemet finns ej med takplåt. Takplåt finns i många olika utseenden vilket gör att det passar i stort sett alla hustyper. Förr i tiden räknades takplåt som ett lyxtak men i dagens läge är det inte särskilt dyrt att byta till plåttak.

Plåttak pris

Det finns många olika plåttak att välja mellan när du ska göra ditt takbyte. Tegelliknande profiler, den klassiska pannplåten, plåt som ser ut som falsade tak etc. Plåttak har lång garantitid som ett extra skydd till dig som kund. Plåten håller sin fina färg under många, många år vilket har gjort att plåt blir allt mer populärt.

En annan fördel med plåttak är att det kan läggas under 22 grader. Plåttak går fort att lägga samtidigt som det är enkelt. Utförliga instruktioner finns på hemsidan för varje enskild plåtprofil.

I våra svenska väderförhållanden är plåt ett väldigt passande alternativ till ditt tak. Den hala ytan på plåttaket gör att snö lätt halkar av samtidigt som den låga vikten per kvadratmeter gör att taket håller för höga påfrestningar. Just tegelprofilens form är riktigt stabil och vindtålig:

Plåttak håller väldigt länge eftersom takplåt ej kan frysa sönder eller vittra sönder. Livslängden kan vara så långt som till 50-60 år. Vid köp av prima plåt lämnar vi en garanti på minst 10 år.

plåttak med takavvattning i lika kulör

På bilden ser du ett Plannja Trend plåttak i Silvermetallic.

Takavvattningen, taksäkerheten, skorstenshuven och fönsterblecken har lika kulör.

Både takplåten och takavvattningen finns i många olika kulörer. Om inte enhetlighet är passande för dig så sätter endast fantasin gränserna. Blanda fritt mellan kulörer på tak och plåtdetaljer.

Alla våra produkter som vi har på vår hemsida är produkter som vi själva arbetar med. Det är produkter av hög kvalitet som våra takmontörer är nöjda med. Vi vill att våra kunder ska känna samma sak när de arbetar med produkterna.

Vi säljer plåttak till både privatpersoner och företag.

Plåttaket

Tegelliknande plåttak som är enkelt att montera och har låga fraktkostnader.

Plåt tak

Plannja Trend är ett klassigt plåttak som anses vara en lyxvariant av takplåt.

Vindskiva till plåttak

Taket har flera nödvändiga detaljer. Ovan ser du en vindskiva/gavelbeslag. Vindskivor skyddar vindbrädorna på gavlarna och leder vattnet ut på plåten.

Vindskivan är en av de viktiga detaljerna till ett tak. Är du osäker på vad du behöver för att få ditt tak så vattentätt som möjligt? Kontakta oss gärna för konsultation.

Plåttak president

Plåttaket president från Profilplåt är en kvalitetsprodukt med 20 års garanti. Den finns i flera kulörer och kan längdanpassas vid beställning.

Ett förstaklassiskt tak som passar de flesta villor.

Plåttak regal

Regal är en takpanneprofil i plåt som är både enkel att frakta och montera. Den har bara två pannlängder (725 mm). En ensam takläggare kan montera den helt själv.

Ett stilrent tak som ger en skuggeffekt och ger taket karaktär.

Plåttak trend

Trend är en klassisk takplåts-profil som liknar falsade tak. Med sin smarta design och klickfunktion som gömmer skruvarna på taket.

Det är dags att lyfta blicken och sätta en trend!

Takavvattning till Plåttak

Plåttak takavvattning

Vi har kompletta takavvattningssystem till ditt nya plåttak. Du kan välja lika kulör på taket som takavvattningen för att få det enhetligt. Det är väl testade produkter från ledande leverantören som Plannja och Wijo. Vi använder produkterna själva när vi monterar tak åt våra kunder.