Plåtdetaljer

Våra plåtdetaljer håller hög kvalitet och tillverkas av svensk plåt. Stålet kommer från SSAB. Beläggningarna på plåtarna har långa garantier och är väl testade för vårt klimat. Garantierna är en trygghet. Vår bästa beläggning har 20 år kulörgaranti och 50 år genomrostningsgaranti.

Produkterna ni hittar på vår sida är tillverkade av proffs och används också av proffs samt privatpersoner som har kvalitet i åtanke.

Standardbeslag

 Leveranstiden är normalt 2-3 arbetsdagar från order.

  • Längd på beslag 2000 mm standard. Plåtbeslag går också att beställa i kundanpassade mått.
  • Kulörer: Vi har ett stort antal olika kulörer att välja på.
  • Beläggning: Polyester, GreenCoat och HardCoat.
  • Svensktillverkat stål från SSAB.

Kundanpassade plåtdetaljer

Våra plåtdetaljer håller hög kvalitet och tillverkas av svensk plåt.

Hos Plåtgrossisten kan du få specialtillverkade plåtdetaljer där du själv anger måtten vi ska tillverka efter. Vi har tagit fram formulär som du fyller i med måtten vi behöver vid en specialbeställning. Information om det hittar du här nedanför.

De flesta ( plåtdetaljer ) kan tillverkas av oss i vår verkstad. Det går att få med justerade mått enligt din egen ritning.

Nockplåt

Nockplåt-platdetaljer

Nockplåt för takprofilen Stilpannan monteras uppe i nock där två sidor möter varandra. Nockplåten leder vattnet ut på takplåten och skyddar så att vatten inte tränger in.

Ränndal

Ränndal-platdetaljer2

Ränndalen används där två tak möts vid utbyggnader för att leda regnvatten vidare och för att täcka. Ränndalar finns i flertalet utföranden med olika mått.

Underbleck

Underbleck-platdetaljer

Underbleck eller fönsterbleck som det kallas monteras under fönstret som en övergång från fasaden. Den är till för att leda bort regnvatten från fasaden under fönstret.

Överbleck

Överbleck-platdetaljer

Överblecket monteras över fönstret och leder bort regnvatten från fasaden. Det är en övergång mellan fönster och fasad.

Snörasskydd

Snörasskydd-platdetaljer

Snörasskydd stoppar snömassor från att ramla ned från taket. Det förhindrar skador på personer eller saker i byggnadens närhet.

Tröskelbleck

Tröskelbleck-platdetaljer

Tröskelbleck monteras under dörrar för att hindra fuktgenomträngning och drag. Det monteras enkelt med vanlig plåtspik.

Ståndskiva/Väggbeslag

Ståndskiva-platdetaljer

Väggbeslag eller ståndskiva som det heter monteras mellan vägg och tak. Vanligt användningsområde är vid montering av plåt på ett pulpettak.

Fotplåt

Fotplåt-platdetaljer

Fotplåt fästs i takfot för att förhindra läckage mellan takplåten och hängrännan. Fotplåten leder vattnet ned i hängrännan från taket.

Nockplåt

Nockplåt-tak-platdetaljer

Nockplåt monteras uppe i nock där två sidor möter varandra. Nockplåten leder vattnet ut på takplåten.

Vindskiva

Vindskiva-platdetaljer

Gavelbeslag eller vindskiva som det heter monteras på trävindskivan för att skydda den och leda vatten ut på taket. Den gör att dethåller tätt mot gaveln. Den här vindskivan har ett bredare mått.

Skicka in en egen ritning

Egen ritning kund

Vi tillverkar plåtdetaljer efter dina mått och i den kulör du behöver. Det går bra att skicka in din egen ritning till oss som vi kan använda för att ta fram en gratis offert. Normalt brukar vi lämna offert inom 24 timmar.

Skicka in måtten vi vårt formulär

Eget-mått-via-formulär-platdetaljer

Använd våra formulär för att fylla i måtten på det beslag du behöver. Följ några enkla steg för att skicka din förfrågan till oss. Vi återkommer normalt med en offert inom 24 timmar på helgfria vardagar.

Tillverkning av plåtdetaljer

Vi tillverkar ett flertal andra plåtdetaljer som passar till våra olika takplåtar såsom skorstensbeslag, skorstenshuvar, stosar, kaminplåtar och lister. Tveka inte att skicka in en egen ritning så kommer våra skickliga plåtslagare tillverka det du behöver efter den. Hos oss får du en gratis offert innan order.

Du kan läsa mer om korrugerade plåttak här på vår hemsida.