Information kring kulörer & Uppbyggnad

Den största delen av vårt sortiment har SSAB material och mycket information finns att tillgå på deras hemsida. Vi har samlat en del information här för att underlätta vid frågor kring kulörer och beläggningar. Produkterna vi har på vår hemsida är genomgående tillverkat av kvalitetsplåt och svenskt stål. Vi har därför möjlighet att lämna långa garantier eftersom vi vet att produkterna håller under väldigt många år framöver.

GreenCoat

GreenCoat® är SSABs varumärke för innovativa och miljövänliga färgbelagda stållösningar för tak, fasader och regnvattensystem. GreenCoat®-produkter utvecklas specifikt för att tak och fasader både ska få ett attraktivt yttre och hålla länge.

Fastighetsägare och arkitekter får nya möjligheter att skapa kreativa och innovativa byggnader, samtidigt som de använder de mest hållbara färgbelagda stålprodukterna på marknaden. Ta en titt på hur GreenCoat® tillkom och upptäck varför arbetet med att skapa innovativa tak och fasader börjar med svensk rapsolja.

GreenCoat Uppbyggnad

Vad gäller hållbarhet är stål är ett av de få material som kan återvinnas i ett helt slutet kretslopp – utan att ge upphov till något farligt avfall.

GreenCoat Pro BT Sub

Den globala efterfrågan på hållbart byggnadsmaterial med förbättrad prestanda ökar. För att möta de moderna trenderna kan vi nu erbjuda en överlägsen färgbelagd stålprodukt med lägre miljöpåverkan – GreenCoat Crown BT. GreenCoat Crown BT är resultatet av ett nära samarbete med SSABs färgleverantörer för att erbjuda bättre kulörrepeterbarhet, speciellt i matt finish, tack vare korta produktionsfönster.

Den höga hållbarheten och det faktum att det är det mest miljövänliga färgbelagda stålet på marknaden ger byggmästare, arkitekter och plåtslagare ett material som uppfyller deras behov. Men det finns många andra faktorer som gör GreenCoat Crown BT till ett klokt val.

Tekniska egenskaper GreenCoat Pro BT

Om du vill veta mer om GreenCoat Crown BT och andra GreenCoat® premium stålprodukter, gå till: www.ssab.se/GreenCoat

Polyester

Produkten går att få i många kulörer och används oftast i profilerade tillämpningar såsom lager, jordbruksbyggnader, hallar och skjul. SSABs Polyester med slät yta har goda väderresistenta egenskaper. Plåtens baksida är som standard lackerad med en grå baksidesbeläggning i två skikt.

SSABs färgbelagda produkter uppfyller gällande REACH-bestämmelser och är helt fria från kromater. Alla färgbelagda produkter tillverkas enligt EN 10169 + A1.

Polyester uppbyggnad

Vad gäller hållbarhet är stål är ett av de få material som kan återvinnas i ett helt slutet kretslopp – utan att ge upphov till något farligt avfall.

Wijo – Takavvattning

Wijos takavvattningsprodukter tillverkas av svenskt stål utvecklat för takavvattning.

För korrosionsbeständigheten är det av vikt att stålkärnan och dess skyddande zinkskikt är av välbeprövad kvalitet.

Stålkärnan omges av ett 20 µm tjockt zinkskikt (275g/m2). Detta lager är självreparerande. Det flytande zinkskyddet reparerar skador som uppkommer vid installation då exempelvis en bågfil används för att dela en hängränna.

SSAB Wijo

Plannja

Plåtens uppbyggnad Plannja

Med Plannjas breda kulörprogram kan alla skapa en behaglig kontrastverkan utifrån arkitekturen och den omgivande naturens färgskalor. Kulörerna knyter
an till naturens klassiska element av jord, vatten, luft och eld. Plannjas kulörer får extra lång hållbarhet med våra beläggningar, Hard Coat, GreenCoat Pro BT, GreenCoat Crown BT och GreenCoat Mica BT.

Plannja kulörer och information om uppbyggnad

GreenCoat

GreenCoat® är varumärket för innovativa och miljövänliga färgbelagda stållösningar för tak, fasader och regnvattensystem. GreenCoat®-produkter används i stor utsträckning inom hållbar arkitektur tack vare sitt breda utbud av färger och beläggningar med svensk rapsolja. Merparten av Plannjas stålprodukter är tillverkade av premiummaterialet GreenCoat®, Nordiskt färgbelagt kvalitetsstål, för alla klimat och en grönare livsstil.

HardCoat

Ett tak ska motstå snö, is och hällregn. Även sotarens kängor och brännande sol. Vår ytbeläggning Hard Coat är utvecklad med detta i åtanke och har därför blivit ett kvalitetsbegrepp inom byggindustrin. Hard Coat är polyesterbaserad med unika tillsatser som ger en mycket hård och reptålig yta. Trots hårdheten är Hard Coat följsam och klarar eventuella rörelser i takplåten. Plannja Takavvattning i aluminium har en blank variant kallad Hard Coat Glossy.

Aluzink

Aluzink är en ytbehandling bestående av zink, aluminium och kisel. Zink bidrar med att skydda klippkanter och repor i beläggningen genom ett så kallat katodiskt skydd och aluminium bidrar med sitt mycket goda korrosionsskydd. Ofta används plåt i aluzink för sitt unika utseende. Initialt har plåten en blank yta som med tiden patineras och därmed skyddar plåten samtidigt som det ger en vacker grå nyans med dämpad lyster.

Stål eller aluminium

Plannjas tak består av en kärna av varmförzinkat stål eller av aluminium. Därtill ett flertal skyddande skikt och beläggningar som gör
Plannja till ett i stort sett underhållsfritt alternativ. Plannjatakets låga vikt är skonsam både för den som lägger och för själva takkonstruktionen. Ett betongpannetak väger tio gånger mer än Plannjas plåttak och 20 gånger mer än våra aluminiumtak.