Takplåt till

Takplåt som passar till alla taktyper

Ett plåttak ser både stilrent och bra ut, det är dessutom tåligt och håller mot både väder och vind.
Våra takprofiler passa de flesta taktyperna och fungerar lika väl till altaner, friggebodar och lekstugor. Plåttak håller väldigt länge och har en lång garanti som gör att du kan känna dig trygg. En stor fördel med takplåt är att den i princip underhållsfri.

Hållbarheten på våra plåtprofiler är riktigt bra och har oftast en tjocklek på minst 0.5 mm.

Billigare plåtsorter som finns på internet har cirka 0.35 mm tjocklek.. Vår takplåt håller hög kvalitet samt är lätt att lägga.

Om taket är monterar enligt monteringsanvisningarna och underjobbet är noggrant utfört så kan taket hålla hålla 40-50 år med den höga kvalitet som vi erbjuder.

Plåten håller bort vätan väldigt effektivt från fasaden samtidigt som den är lätt att hålla ren.

Hus med äldre konstruktion gör att plåttak är ett bra alternativ till tegel eller betong. Modern takplåt väger väldigt lite i jämförelse och själva

huset får minimal belastning. Den låga vikten gör också att det underlättare plåtläggningen.

För den som tycker att snöskottning är en stor börda är plåttak ett bra val då snö har en tendens att “halka” av.

Tak till lekstuga

Funderar du på att lägga ny takplåt till din lekstuga har vi flera olika alternativ att välja på i vår butik här på sidan.
Har du en låg budget är TP20 en stark plåtprofil med ett snyggt klassiskt utseende. Är du ut efter ett exklusivare alternativ kan du titta på Plannja Modern.

Tak till altan

Takplåt till altantak bör vara enhetligt med husets tak. Har du en tegelprofil på ditt hustak rekommenderar vi Stilpannan.

Stilpannan är en exklusiv takprofil som ser väldigt bra ut men håller ett lågt pris.

Tak till friggebod

Att ha takplåt på sin friggebod är ett ritkigt bra alternativ då plåten väger mindre än tegel och inte belastar konstruktionen lika mycket.
Se våra plåtprofiler i butiken. Takplåt till friggebod