Takplåt Lund

Takplåt lund

Vi vill att det ska vara enkelt för dig att skaffa ett nytt plåttak. Med det i åtanke har vi tagit fram mallar som visar på hur du mäter upp ditt tak. Får vi in måtten på ditt tak så kan vi beräkna en gratis offert på takplåten och alla detaljer som behövs till monteringen. Ett plåttak är relativt enkelt att montera och med våra monteringsanvisningar som innehåller bilder blir det ännu enklare.

Bilden ovan illustrerar ett tak från Plannja som heter Trend.

Plåtdetaljer tak

Plannja takplåt

Plannjas ambition är att skapa bättre byggnader. Därför tillverkar de produkter som står pall för vårt tuffa nordiska klimat. Stiliga plåttak och matchande hängrännor. Säkra takstegar och robusta snörasskydd. Och allt annat du behöver för att ditt hus ska klara år efter år i ur och skur.

Plannja Trend är ett klicktak som har blivit väldigt populärt på senaste tiden. Plåten skruvas i förborrade hål vid falsen och sedan monteras nästa plåt över. Skruvarna göms inne i själva falsen på plåten så att du inte får några synliga skruvar på taket.

Plannja Inspiration

Plannja Ärggröna tak

Här är ett Plannja tak i ärggrön kulör. Huset är ett 50/60-tals hus.

Plannja Pannplåt tak & Fasad

Plannja pannplåt på ett 50/60-tals hus. Det illusterar ett helt nytt plåttak och plåtfasad.

Plannja Trend tak

Plannja Trend på ett hus från 70-talet. Varje villa har stor potential.

Moderna tak

Moderna tak från plannja

Tak som passar alla hus

Vi har något som passar alla typer av hus. Profilerna på vår sida finns i ett fleral kulörer med olika garantier och beläggningar.

Priset kanske styr vilket tak du väljer. Vår lägsta garantitid för våra takprofiler är 10 år på kulören och 30 år´s garanti för genomrostning så att du kan känna dig trygg i lång tid framöver. Även om du väljer ett billigt alternativ så har du trygga garantier.

Vi har allt från takstegar, gångbryggor, snörasskydd, skorstenshuvar, plåtdetaljer, skruv, tätband och en massa plåtprofiler i vårt sortiment.

Vi hjälper dig såklart att beräkna fram det som behövs till ditt tak. Vi beräknar också minsta möjliga spill för att hålla ned kostnaden. Takplåten kommer i korrekta längder för ditt tak.

Plannja Pannplåt

Här är ett tak från Plannja som heter Pannplåt. Den har en rilla mellan profilens toppar som ger profilen en extra stabilitet. TIllsammans med Plannjas hängrännor och stuprör samt plåtdetaljer i Aluzink.

Plannjas takavvattning finns i flera utföranden. Exempelvis Plannja Standard, Plannja Rektangulär och Plannja Tradition.

Plannja pannplåt och takavvattning

Aluminiumtak vid kustnära miljöer

stål eller aluminium

Fördelar med Aluminium

Aluminium kan ibland vara att föredra istället för stål. Bor du kustnära där det finns salter i luften så kan aluminium vara det bästa alternativet. Här är några fler anledningar som visar på varför du ska välja aluminium.

  • Vikten är väldigt låg.
  • Aluminium är återvinningsbart till 100%.
  • Materialet är ej organiskt och binder därför ej fukt.
  • Aluminium rostar inte.
  • Taket har lång garanti och livslängd.
  • Eftersom att aluminium inte väger så mycket så är produkterna enkla att arbeta med

Skräddarsy ditt tak

Ett nytt tak behöver inte vara dyrt om du monterar det själv. Om du har allt material tillgängligt och monteringsanvisngar som är enkla att följa så är produkterna en fröjd att arbeta med.

Vanligtvis brukar arbetskostnaden om du anlitar en plåtslagare vara ungefär lika som materialkostnaden. När du monterar taket själv så kan du spara ungefär halva kostnaden.

Våra takplåtsprofiler tillverkas i exakt längd. Plåtdetaljer tillverkas i 2 m längder men övriga mått kan anpassas efter ritning.

Eftersom vi har egen tillverkning kan vi med enkelhet anpassa det mesta. Även om vi kan göra det mesta så är vi begränsade att göra vissa saker. Ett sådant exempel är att snedklippning av takplåt för montering i en ränndal. Det görs alltid på plats vid monteringen för att det ska bli korrekt.

Skräddarsy ditt tak

Leverans av takplåt till Lund

Vi levererar kompletta tak till Lund på följande vis:

  • Vi satsar fullt ut på hemleveranser och ibland kan en kranbil behövas.
  • Har du en truck eller lastmaskin så behövs ej kranbil. Det blir då en hemleverans utan kranbil.
  • Avhämtning på Schenkers Terminal i Malmö som är den terminal som ligger närmast Lund.

Leveranstiden skiljer sig bland våra leverantörer men normalt brukar leverans ske inom 1-4 veckor beronde på vad som är beställt.

leverans av tak till lund

Takplåt Lund