Takpapp

Takpapp & underlagspapp
Yep500 underlagsduk och underlagstäckning

Underlagsduk YEP 500 från TJB som har hög riv och draghållfasthet. Monteras på träunderlag och har klisterkant för enkel montering. Den här produkten lämpar sig som underlagstäckning när läkt används.

Yep700 takpapp och underlagstäckning

Underlagsduk YEP700 från TJB som håller hög kvalitet. Produkten har dubbla klisterkanter för extra hållfasthet. Infästning kan ske med spikning genom båda lagren eller dold infästning. Godkänd ned till 6° taklutning.

UV1800 Produktbild

UV1800 lämpar sig främst för när planplåt monteras direkt mot underlagsduken. Minsta tillåtna taklutning är 3° vid dold infästning och 10° vid spikning genom båda lagren. UV1800 kan ligga öppen i upp till 12 månader. Garantitiden är 30 år.

YEP2500

Köldflexibel underlagstäckning för träunderlag, med dubbel klisterkant. YEP2500 är en bra produkt som är anpassat för tak som utsätts för hög mekanisk åverkan. Minsta tillåtna taklutning är 10° och har en garantitid på 20 år.

Strong Roll TJB

Diffusionsöppet underlagstak. 3-skikts med dubbla klisterkanter. Strong toll är en lättarbetad underlagstäckning som kan monteras ned till 14° taklutning. För både träunderlag och frihängande underlagstak samt spåntak.

Uv500 papp för lertegel

Används främst som underlagstäckning vid montering av lertegelpannor. Den kan ligga öppen i upp till 6 månader och monteras på en taklutning ned till 6°. Garantitiden är 30 år på UV500.

Att ha en kvalitetspapp/underlagsduk är viktigt för att ditt tak ska hålla lika länge som plåtprofilen du väljer. När du handlar ditt nya tak hos oss så rekommenderar vi att du väljer en takpapp som vi rekommenderar för att få det bästa resultatet. En plåt med garantitid på 30 år bör ha en papp med lika lång garantitid. Det är tråkigt om underlagstäckningen “ger upp” innan yttertaket. Det är därför viktigt att välja just en takpapp av hög kvalitet.

Fördelar med våra utvalda underlagstak

  • Låg vikt/m2
  • Hög riv och draghållfasthet
  • Stora format i kombination med låg vikt gör monteringen enkel
  • Kan ligga öppen under lång tid

Vi får tag på alla produkter från TJB och du kan läsa mer om deras alla andra produkter på deras hemsida. Vi har valt ut de här produkterna för att de är vad som används mest till våra plåtprofiler.