Takets uppgift

Husets femte fasad

Taket är en väldigt viktig del av ditt hus. Uttrycket "husets femte fasad" säger mycket. Att ditt tak är i gott skick kan inte nog betonas. Ett tak som läcker riskerar att du får stora skador som i sin tur ökar kostnaden för reparationer. Repareras taket i tid kan du komma undan väldigt mycket billigare än om du skulle vänta ett år till. Tänk på din familjs hälsa och välbefinnande.

Takplåten

Taket är ditt skydd mot allt väder som vårt påfrestande klimat erbjuder.
Tung snö, regn, sol och hårda vindar gör att rätt val av material och takplåt är nödvändigt. Du vill även ha möjlighet att på ett tryggt och säkert sätt gå på ditt tak vid till exempel snöskottning och detta utan att påverka takets funktion och dess estetiska utseende.

Plåtdetaljerna

Under plåtdetaljer kan du välja att läsa om de olika plåtdetaljerna som finns att beställa till ditt tak. Det finns en rad olika plåtdetaljer som behövs till olika delar av ditt tak. Använd sökrutan för att leta reda på just den plåtdetalj du är intresserad av.

Undertaket

Undertaket har som uppgift att avleda vatten som kan tränga in under takplåten eller den kondens som eventuellt kan bildas. Vid hårda väderförhållanden kan det också tränga in en del vatten på undertaket.
Ett noggrant arbete med undertaket är därför viktigt så att vattnet inte kan tränga in och skada konstruktionen.