Plåtbeslag till tegeltak & betongpannor

Plåtbeslag till tegeltak och betongpannor
1

Plåtvindskiva

2

Skorstenshuv

3

Skorstensbeslag

4

Vinkelränna/Ränndal

5

Takfotsbeslag / Fotplåt

6

Väggbeslag / Ståndskiva

7

Hängränna

8

Omvikningskupa

9

Rörvinkel

10

Stuprör

Vi har egen tillverkning av plåtbeslag. Vi har ett stort utbud i vårt standardsortiment men kan också tillverka plåtbeslag efter ritning. De standardbeslag vi har i vår e-handel passar inte bara till plåttak utan också till betongpannor och tegelpannor. Se våra plåtbeslag här på vår hemsida.

Plåtbeslag till tak med betong eller tegelpannor

Plåtbeslagen vi lagerför och tillverkar har långa garantitider för att säkerställa en underhållsfri livslängd. Beslagen har lite olika garantier beroende på valet av kulör och beläggning. Kortaste garantitiden vi har är PE beläggning med 10 år och längst kulörgaranti har vi på exempelvis GreenCoat Pro på som är 20 år. Genomrostningsgaranti är alltid 30 år på alla plåtbeslag.

Vi har ett stort utbud av kulörer och modeller av plåtbeslag så det finns nästan alltid något som passar våra kunder. Om vi inte har ett standardbeslag som passar så tillverkar vi gärna beslagen efter din ritning och dina mått.

På bilden här till höger syns en vindskiva eller gavelbeslag som det också heter. Den monteras på vindbrädan för att skydda brädan och för att leda vattnet ut på taket.

Vindskiva 150

Skorstensbeslag för betong eller tegelpannor

Vi tillverkar måttanpassade skorstensbeslag med övergångsplåt som går upp under nockplåten för att täta bakom skorstenen. Vi tillverkar också skorstensbeslag för skorstenar som står mitt på nocken. Det behövs då två stycken u-profiler enligt bilden till höger som monteras ihop med varandra och täcker in skorstenen.

Skorstensbeslaget kan tillverkas båda i matt kulör och blank kulör för att passa till dina betong eller tegelpannor. Vi har ett flertal kulörer att välja på, tegelröd, brunröd, svart, silver, aluzink etc.

Skorstensbeslag till tak

Skorstenshuv, ventilationshuv och kaminstos

Vi tillverkar måttanpassade skorstenshuvar, ventilationshuvar, avloppsluftare och kaminstosar efter mått.
Alla detaljer kan kan tillverkas båda i matt kulör och blank kulör för att passa utseende och kulör på dina betong, tegelpannor eller takplåt.

Våra skorstenshuvar kan tillverkas så att de är enkla att öppna för sotaren. Den finns också att få med nät för att förhindra fåglar från att bygga bo i skorstenen.

Ventilationshuvar och avloppsluftare tillverkas och anpassas efter lutningen på ditt tak och efter den rördimension som du har.

Kaminstosar går att tillverka utsläpp för ett rör eller två rör.

Skorstenshuv skjutbar

Vi har hemleverans av plåtbeslag och takdetaljer över hela Sverige med DHL och Schenker. Normalt så tillverkar och skickar vi din order inom ett par dagar sedan är det upp till fraktbolaget hur snabbt de levererar. Våra plåtdetaljer går att få anpassningsbara efter ritning eller måttangivelser på vår hemsida. Plåtbeslagen går att anpassa för tegelpannor, betongpannor och plåttak. Standarddetaljerna vi har fungerar relativt ofta för de flesta taktyper.

Plåtbeslag till tegelpannor
Plåtbeslag till betongpannor