Orderinformation kring takplåt och tillbehör

Vi har ett flertal leverantörer av tak och plåtdetaljer på vår hemsida. Det kan vara skillnad på kulörer och utformningar av detaljer hos våra leverantörer.

Vi använder följande leverantörer: Plannja, Profilplåt, Dala-Profil, Cw-Lundberg, TJB, Wijo, Fastex och Berner.

Plåtdetaljer

Plåtdetaljer skiljer sig ofta i kulör mellan våra olika leverantörer. I vår butik hittar du plåtdetaljer från Plannja, Profilplåt och Dala-Profil. När du väljer en takplåtsprofil från en av våra leverantörer så är det viktigt att du väljer plåtdetaljer från samma leverantör om du vill att kulören på plåtdetaljerna är lika som takplåten. Det kan vara lika kulör men olika beläggningssystem. Ett exempel på det kan vara att Plannja har HardCoat och Dala-Profil har GreenCoat.

När du lagt plåtdetaljer och takplåt från två olika leverantörer i kundvagnen så säger vårt system till om det. Se då över de artiklarna som ligger i kundvagnen och justera de plåtdetaljer som är från “fel” leverantör.

Självfallet är det ok att beställa plåtdetaljer och takplåt från våra olika leverantörer på samma order men vi vill då att du ska vara medveten om att kulörerna kan skilja sig.

Fraktkostnad vid beställning från olika leverantörer

Fraktkostnaden kan behöva justeras om du beställer exempelvis takplåt från en leverantör och plåtdetaljer från en annan leverantör. Vår varukorg kan endast beräkna en fraktkostnad så totalkostnaden för frakten blir fel. Vi kommer att kontakta dig för att se över om vi kan justera detaljerna så att kostnaden för dig blir så låg som möjligt.

Takplåt

Takplåt från olika leverantörer kan skilja sig i kulörerna. Plannja har exempelvis HardCoat beläggning, Dala-Profil GreenCoat Pro och Profilplåt GreenCoat Pro.
Kulörerna kan vara exakt lika men om beläggningarna skiljer sig så kan det vara så att kulörerna inte ser exakt lika ut. Därför är det inte att rekommendera att köpa några plåtar från en leverantör och några plåtar från en annan leverantör om det ska monteras på samma tak.

Skruv

De skruv som finns på vår hemsida är ofta leverantörsspecifika. De är speciellt framtagna för att passa leverantörens produkter. De har testats med produkterna och har garantier för att fungera bra med produkterna. Kulörerna kan också skilja sig mellan våra leverantörer. Det är därför inte så bra att välja en skruv från exempelvis Profilplåt tillsammans med Dala-Profils takplåt.

Takavvattning

Takavvattningen från våra leverantörer har en beläggning som heter Glossy. Den har lika kulör eller nära till lika kulör som takplåten som du beställt. Däremot så skiljer sig beläggningarna. Därför är takavvattningen inte exakt lika som exempelvis takplåten eller plåtdetaljerna.

Taksäkerhet

Alla våra leverantörer använder sig av Cw-Lundberg som leverantör av takavvattning. De flesta kulörer som takplåt och plåtdetaljer har finns också att välja för taksäkerheten. Beläggningen på taksäkerheten skiljer sig mot takplåten och plåtdetaljerna men har samma kulör. Därför kommer inte taksäkerheten matcha taket exakt kulörmässigt.