Bra tak

Så vad är ett bra tak?
Ett tak som inte har några skador eller läcker är extremt viktigt för ditt hus. Ett läckande tak utgör en stor fara för stora och omfattande reparationer. Byt ditt tak innan det börjar gå sönder eller läcka vatten, på så vis spar du mycket pengar som annars skulle gå till reparation av t.ex undertaket.

Att byta taket är ett stort projekt och det rekommenderas att man är minst två personer vid ett takbyte. Det finns flera moment i takläggningen som kräver två personer för att det ska bli så bra som möjligt.

Det är ett tungt jobb att byta tak men det underlättar om man är fler som hjälps åt. Takplåt väger cirka 5kg/m2 vilket är lättare än tegel men fortfarande tung som ensam takläggare.

En takmontering kan du göra själv då flera av våra profiler är framtagna för att vara enkla att montera. I vissa fall kan man behöva anlita en plåtslagare vid takbyte för att taket ska bli så bra som möjligt. Om du har genomföringar, takfönster eller liknande kan du ta in en plåtslagare för att göra jobbet kring genomföringarna exempelvis. Ett bra tak höjer även värdet på ditt hus samtidigt som det ger ett förhöjande estetiskt intryck.

ROT-avdraget får användas vid takomläggning vilket gör att du får dra av en del av arbetskostnaden när du anlitar en takmontör. Det är en stor fördel för dig som inte kan lägga om taket själv.

Väljer du att lägga taket själv trots det förmånliga ROT-avdraget är det några saker du bör tänka på. När du lägger ditt tak krävs det en väldig noggrannhet och planering. Det är ett väldigt tungt jobb och bör inte göras själv om du tex har problem med ryggen eller liknande. Ju fler ni är som hjälps åt ju lättare får ni taket på plats.

Stilpannan komplett takpaket

Viktigt att välja rätt tak?
När det gäller tak så får man verkligen det man betalar för. Det finns profiler på marknaden på stora byggvaruhus som har riktigt låg kvalitet och låg tjocklek. Ett sådant tak håller tyvärr inte allt för länge. Påfrestningar från snö är ett problem för takplåt med låg tjocklek. Det blir ofta bulor och bucklor på ett sådant tak. Det i sin tur kan leda till att skarvarna inte håller tätt. Plåtgrossisten säljer endast kvalitetsplåt från SSAB som har en tjocklek på minst 0.5 mm. Ett kvalitetstak kan ligga upp mot 30 år innan det är dags för ett takbyte. Långa garantier på plåten är också ett skydd för dig som kund. Handla rätt och välj ett kvalitetstak till ditt hus så är ditt tak säkrat i många, många år framöver. Moderna tak.

Plannja arbetar kontinuerligt med att utveckla sina produkter och deras moderna tak och ledande på marknaden. Plannja Trend är ett bra exempel på moderna tak, ett klicksystem som gör det enkelt att lägga. Ett stort urval av kulörer för att passa din byggnad och ett attraktivt utseende höjer ditt hus. Välj en profil efter ditt tycke och smak.
Dala-Profil har moderna profiler med ett något lägre pris, lite kortare garanti men behåller samtidigt kvalitet som en grundsten. Dala-Profils stilpannan är vår bästsäljare, en tegelprofil med matta yta gör den väldigt likt det klassiska tegel/betongpannorna som finns på många tak.Takplåt blir allt mer populärt pga av sin låga vikt, att det är lätt att montera och att priset är relativt lågt.

Byta tak kostnad