Plåttak

Plåttak har många fördelar gentemot tegel. Plåttaket väger mindre och är underhållsfritt.
Takplåt väger cirka 5 kilo/kvadratmeter. Vid läggning av plåttak behöver du inte dimensionera takets konstruktion för takplåtens egen vikt (det är nödvändigt vid läggning av betong eller tegel).
Tegelpannor går ofta sönder och måste bytas ut, det problemet finns ej med takplåt. Takplåt finns i många olika utseenden vilket gör att det passar i stort sett alla hustyper. Förr i tiden räknades takplåt som ett lyxtak men i dagens läge är det inte särskilt dyrt att byta till plåttak.
 

Det finns många olika plåttak att välja mellan när du ska göra ditt takbyte. Tegelliknande profiler, den klassiska pannplåten, plåt som ser ut som falsade tak etc. Plåttak har lång garantitid som ett extra skydd till dig som kund. Plåten håller sin fina färg under många, många år vilket har gjort att plåt blir allt mer populärt. 

En annan fördel med plåttak är att det kan läggas under 22 grader. Plåttak går fort att lägga samtidigt som det är enkelt. Utförliga instruktioner finns på hemsidan för varje enskild plåtprofil. 

I våra svenska väderförhållanden är plåt ett väldigt passande alternativ till ditt tak. Den hala ytan på plåttaket gör att snö lätt halkar av samtidigt som den låga vikten per kvadratmeter gör att taket håller för höga påfrestningar. Just tegelprofilens form är riktigt stabil och vindtålig:

Plåttak håller väldigt länge eftersom takplåt ej kan frysa sönder eller vittra sönder. Livslängden kan vara så långt som till 50-60 år. Vid köp av prima plåt lämnar vi en garanti på minst 10 år.

 

Plåttak

Tegelliknande plåttak som är enkelt att montera och har låga fraktkostnader.

Plannja Trend är ett klassigt plåttak som anses vara en lyxvariant av takplåt.

Taket har flera nödvändiga detaljer. Ovan ser du en vindskiva/gavelbeslag. Vindskivor skyddar vindbrädorna på gavlarna och leder vattnet ut på plåten.

Vindskivan är en av de viktiga detaljerna till ett tak. Är du osäker på vad du behöver för att få ditt tak så vattentätt som möjligt? Kontakta oss gärna för konsultation.