Leveransinformation

Våra sändningar är ofta väldigt skrymmande och har höga vikter vilket gör att det finns vissa regler som avgör hur vi levererar våra tak. Här förklarar vi hur våra leveranser går till. Vi levererar tak till både privatpersoner & företag över hela Sverige.

Leverans av takplåt under 2.4 meter

Takplåt som är under 2.4 m i längd kan levereras direkt till leveransadressen. Chauffören lossar med enkelhet en sådan order med en vanlig pallyftare som han har med sig.  Övriga plåtdetaljer som vindskivebeslag, takfotsbeslag, snörasskydd etc kan lyftas av för hand.

På leveransadressen eller i närheten av leveransadressen måste det finnas utrymme för lastbil som eventuellt har släp att kunna vända. Chauffören bedömer vart han närmast kan lossa ordern om framkomligheten är för begränsad.

Har du funderingar kring leveranser så kan du alltid ringa oss och höra hur leveransen går till.

Takplåt under 2.4 meter

Schenkers terminaler

Karta över terminaler

Takplåt över 2.4 meter

När din order har takplåt som är över 2.4 meter så klarar inte chauffören av att lossa ordern med en pallyftare. Det krävs då att du som kund har tillgång till en truck eller lastmaskin för att lossa ordern på leveransadressen.

Har du ej möjlighet att lossa ordern på leveransadressen så finns möjligheten att hämta din order på närmaste terminal. Här till vänster ligger en karta med de terminaler vi levererar till.

 

Kranbilsleverans

Har du ingen truck eller lastmaskin på leveransadressen så kan vi lösa utkörningen med Schenkers kranbil. Kostnaden för kranbilsleveranser varierar beroende på hur långt ifrån terminalen du bor.

Schenker tar 1500kr/timme för en kranbilsutkörning och tiden beräknas till och från terminalen. Det betyder att om du bor 1 timme från terminalen så är det 2 timmar som kranbilen beräknas på.

 

Hämta på vårt lager

Möjligheten att hämta på vårt lager finns också. Vi hjälper dig då med lastning till exempelvis en släpvagn. När ordern kommer in till oss så packar vi ihop alla dina detaljer och gör klart allt för upphämtning. På så vis går allt snabbt och enkelt när du väl kommer och hämtar din order.

Vi har många kunder som kommer till oss och hämtar tak så ibland har vi flera vagnar som ska ha lastas samtidigt. Det kan då bli en kort väntetid innan vi hinner lasta din order.

Dala-Profil´s turbil

Är du intresserad av Dala-Profil´s plåtprofiler så erbjuder de leveranser med sin turbil. Kartan till höger visar vart deras turbil levererar till.

Turbilen har kran, så en avlastning av längder över 2.4 meter är möjlig. Du kan få hela din order hemlevererad och du som kund behöver inte hjälpa till att lossa ordern.

En kranbilsleverans med Dala-Profil´s turbil kostar 1200kr + moms (oavsett mängd). 

Turbilskarta

Turbilskarta Dala-Profil

Profilplåt´s turbil

Turbilen har kran, så en avlastning av längder över 2.4 meter är möjlig. Du kan få hela din order hemlevererad och du som kund behöver inte hjälpa till att lossa ordern.

Profilplåts turbil kan leverera i de 4 olika zonerna som visas på bilden till höger. Profilplåts turbil har en kan som klarar av taklyft för ett extra tillägg.

En kranbilsleverans med Profilplåt´s turbil kostar enligt följande.

Zon 1: 1250 kr + moms
Zon 2: 1750 kr + moms
Zon 3: 2500 kr + moms
Zon 4: 3250 kr + moms

Tillägg upplyft på tak: en bunt 500 kr, två buntar 750 kr, tre buntar 1000kr, fyra buntar 1500 kr + moms.

Turbilskarta profilplåt

Övrig information kring leveranser

Leveranser av takavvattning såsom hängrännor och stuprör i mindre mängd där längden överstiger 2.4 meter brukar kunna handavlastas och kräver ingen kranbil för att levereras. Stora partier av takavvattning kan behöva kranbilsutkörning eller lossnings på plats med truck eller lastmaskin.

Kunden får du fixa lossningen själv om hemleverans önskas. Alternativt kranbil som vi bokar åt dig när du beställer större partier.

Små paket

Leverans av små detaljer kan komma att skickas som paket med DHL. Det går till närmaste ombud där du får hämta ut paketet.