Denna sekretesspolicy förklarar hur Plåtgrossisten.se samlar in och behandlar personuppgifter.
VD:n för Plåtgrossisten.se är ansvarig för verksamhetens behandling av personuppgifter. Den som är ansvarig har det yttersta ansvaret för att säkerställa att all behandling och hantering av personuppgifter sker i enlighet med gällande lagstiftning. Var det dagliga ansvaret delegeras, kommer framgå under varje enskild punkt i denna policy. Delegeringen omfattar endast uppgifterna och inte ansvaret.
Policyn innehåller information om dina rättigheter när du lagrar personuppgifter vid en kundrelation med Plåtgrossisten.se och allmän information om hur vi behandlar personuppgifter i enlighet med gällande sekretesslagstiftning. 

1 Personuppgifter
För att du skall kunna genomföra ett köp på Plåtgrossisten.se behöver vi ditt namn, adress, mobilnummer och e-post. Detta är nödvändigt för att kunna skicka din beställning till rätt leveransadress, hålla dig uppdaterad kring ordergången och kontakta dig vid behov angående dina ordrar.
Vi är skyldiga att lagra orderinformation i samband med redovisning, avgiftshantering och eventuell garanti-/returhantering. Denna historik raderas efter sju år. Av säkerhetsskäl lagrar vi också IP-adressen som används vid beställning.
För olika ändamål kan vi behöva andra personuppgifter. Vilka personuppgifter det handlar om och syftet med dessa beskrivs här i sekretesspolicyn.

1.1 Dina rättigheter
Du har rätt till insyn i de personuppgifter som Plåtgrossisten.se har registrerat i enlighet med gällande lagstiftning. Du kan när som helst begära att få ta del av dessa uppgifter kostnadsfritt, i enlighet med lagstiftningen.
Du kan också när som helst begära att vi raderar eller korrigerar dina personliga uppgifter, under förutsättning att vi inte är skyldiga att lagra dessa i enlighet med gällande lagstiftning eller andra skyldigheter vi har.
Information skall utlämnas/överföras på ett säkert sätt. Om den registrerade skickar sin begäran elektroniskt, och om denne inte begär annat, ska informationen utlämnas i vanlig elektronisk form.
Du kan när som helst återkalla det samtycke du har gett oss.
Du har rätt att skicka klagomål till Dataskyddsförordningen om du upplever att dina personuppgifter inte behandlas i enlighet med denna policy.

1.2 Arkivering av personuppgifter
Bokföringslagen ålägger oss att lagra transaktionsdata i 5 år, men för att kunna skydda kundernas rättigheter i samband med garantier och reklamationer enligt konsumentköplagen, köplagen och Plåtgrossisten.se:s försäljningsvillkor, lagrar vi köphistorik i 10 år.
 
1.3 Skydd av personuppgifter
Plåtgrossisten.se har bra rutiner och omfattande åtgärder för att säkerställa att obehöriga inte får tillgång till dina personuppgifter och att behandlingen av information sker i enlighet med kraven i gällande lagstiftning. Exempel på sådana åtgärder är riskbedömningar, genomförande av organisatoriska och fysiska åtgärder, åtkomstkontroll och arkiveringsrutiner, samt rutiner för datahantering och uppföljning av förfrågningar avseende rätten till insyn, korrigering och radering. 
Du kan känna dig trygg med att Plåtgrossisten.se lagrar dina personuppgifter på ett säkert sätt.
 
2 Utlämning av varor

Vi samarbetar med Schenker & DHL för transport av varor. Vi utlämnar personuppgifter som är nödvändiga för att de skall kunna leverera varorna till dig. Informationen som delas med transportörerna är namn, adress, telefonnummer och önskad leveransplats..
 
3 Betalningslösningar
Av säkerhetsskäl lagrar vi historik som innehåller IP-adressen som vi mottar ordrar från.  Betalningsuppgifter hos Plåtgrossisten.se är: IP-adress, namn, adress, e-post, mobiltelefonnummer och personnummer.
Alla system som behandlar personuppgifter som är knutna till betalning av ordrar, är strikt begränsade till de anställda som utför nödvändiga uppgifter i samband med ordern.

3.1 Kortbetalningar
Kortnummer lagras inte längre än nödvändigt för att säkerställa en effektiv hantering av eventuella problem med belastning, avbokning av order och kreditering. Det är inte möjligt för Plåtgrossisten.se att se hela ditt kortnummer i något av våra system efter genomfört köp.
Väljer du kort som betalningsmetod kommer betalningsuppgifter och kortuppgifter att delas med vår betalningsleverantör för kortbetalningar online vilket är klarna. Betalnings- och kortuppgifter används endast för att göra en betalning.

För att göra det ännu enklare när du handlar kan du välja att lagra din kortinformation på ett säkert sätt i kassan. Vår betalningspartner, klarna, kommer sedan att lagra kortet i sina säkra system. Vi lagrar inte dina kortuppgifter utan att hänvisa till dem med en identifikation. Senare köp med det lagrade kortet är enkla att genomföra, därför är det viktigt att du loggar ut från ditt kundkonto när du har slutfört transaktionen och eventuellt säkerställer att obehöriga inte har åtkomst till enheten du använder.  Du ansvarar själv för att inte dela ditt användarnamn och lösenord med andra.
De uppgifter som du lämnar vid onlinebetalning kommer endast att kopplas till ditt kundkonto. Informationen lagras i enlighet med tillämpliga lagar. Avsikten är att du inte skall behöva ange dina kortuppgifter varje gång du slutför ett köp hos oss.
För att genomföra betalningen, kommer vi att vidarebefordra kortuppgifterna till våra betalningsleverantörer Klarna. De lagrar informationen på ett säkert och korrekt sätt och är certifierade i enlighet med  kortföretagens regelverk, PCI DSS.
 
3.2 Betalningsmetoder från Plåtgrossisten
Om du vill ingå ett avtal om faktura, en delbetalning eller ett betalningsanstånd med Plåtgrossisten.se, måste du samtycka att Plåtgrossisten.se får genomföra en kreditkontroll baserad på ditt personnummer. Om du önskar det kommer vi att överföra ditt personnummer till vårt kreditbolag fortnox finans eller klarna. Om du ingår ett avtal om delbetalning, kommer klarna att lagra betalningsuppgifter och personnummer i enlighet med deras lagstadgade integritetspolicy.
 
 
3.3 Klarna Faktura
För betalning via faktura från Klarna kommer vi att skicka personuppgifter till Klarna. Informationen kommer att bestå av adress, e-postadress, mobiltelefonnummer, IP-adress och personnummer. Vilken information som leverantören skall ha tillgång till och hur den skall behandlas, regleras av ett databehandlingsavtal mellan Plåtgrossisten.se och Klarna.
 
3.4 Leverantörer
Våra leverantörer behöver dina personuppgifter för att kunna leverera produkterna till rätt adress. Vilken information som leverantören skall ha tillgång till och hur den skall behandlas, regleras av ett databehandlingsavtal mellan Plåtgrossisten.se och leverantören.
 
4 Retur
I samband med returer kommer dina personuppgifter att lämnas till det fraktbolag som ska hantera returen.
 
5 Informationskapslar (Cookies)
Cookies är små textfiler som lagras på din enhet när du laddar ner en webbsida. Dessa används vanligtvis för att förbättra användarupplevelsen och komma ihåg vem du är så att du förblir inloggad.
Syftet med cookies är att ge webbutiken grundläggande funktioner så som sessionshantering, samt för analys, anpassning och marknadsföring.
Förstapartscookies är nödvändiga för att webbplatsen skall fungera.
Tredjepartscookies används för analys, marknadsföring och anpassning av webbsidan.
Plåtgrossisten.se allmän information om användning av dessa finner du under avsnitten 6.1-6.5 i denna policy.
 
5.1 Hur man undviker informationskapslar (Cookies)
Om du vill undvika användning av cookies kan du ställa in din webbläsare att inte acceptera dem automatiskt. Se webbläsarens hjälpsidor för inställningar. Observera att om du väljer att utesluta cookies, kommer flera funktioner i Plåtgrossisten.se inte att fungera.
                                                                                                                             
5.2 Analys
Plåtgrossisten.se samlar in anonyma uppgifter om besökare på Plåtgrossisten.se för analys.
Med anonyma uppgifter, avses uppgifter som inte kan spåras tillbaka till en användare eller en person. Syftet med detta är att samla in statistik som kan användas för att vidareutveckla och förbättra webbplatsen. Exempel på denna typ av data är: antalet besökare på webbplatsen, hur denna används, hur länge besöket varar, var användarna kommer ifrån och vilka webbläsare som används.
Vi samlar också in sökord som används av sökmotorerna på webbplatsen. Detta görs endast för att förbättra sökträffar och kundupplevelsen, och det samlas inte in information som kan spåras tillbaka till användaren.
 
5.3 Anpassning
För att kunna ge dig en relevant och bra upplevelse i vår nätbutik, använder vi funktioner och system för att anpassa innehållet till dig och dina intressen.
 
5.4 Marknadsföring
Vi och våra affärspartners spårar annonser för att ta reda på vilka annonser du har sett på nätet, och vilka produkter du har tittat på hos oss. Med detta kan vi anpassa webbutiken efter dina intressen och visa dig relevanta annonser nästa gång du besöker den.
Marknadschefen har det dagliga ansvaret för Plåtgrossisten.se:s behandling av personuppgifter i samband med marknadsföring, analys och anpassning.
 
5.5 Personuppgifter till tredje part
Plåtgrossisten.se kommer inte att dela, sälja, överföra eller på annat sätt lämna ut dina personuppgifter på annat sätt än i enlighet med det som framgår av denna sekretesspolicy. Dina uppgifter kommer endast att delas om vi är juridiskt skyldiga till detta eller får ditt samtycke. Affärspartners kommer bara att få insyn i uppgifterna om det är nödvändigt för att utföra tjänster för Plåtgrossisten.se. I sådana fall ingås databehandlingsavtal för att säkerställa informationssäkerheten, dessutom kommer Plåtgrossisten.se att bestämma hur behandlingen av uppgifterna skall genomföras. Mer information om vilka tredje parter som vi använder kan hittas under Analys, Anpassning och Marknadsföring i denna policy.
 
6 Ändringar i policyn

Om vi ​​gör ändringar i denna sekretesspolicy kommer vi att publicera den reviderade versionen här med ett uppdaterat revisionsdatum. Vi uppmanar dig att granska policyn regelbundet. Om det genomförs större ändringar som väsentligt förändrar vår sekretesspraxis, kan vi också meddela dig på annat sätt, exempelvis via e-post, på företagets hemsida eller sociala medier.
 
7 Kontaktinformation
Om du vill att Plåtgrossisten.se skall radera dina uppgifter, eller om du vill att dina personuppgifter som lagras av Plåtgrossisten.se skall utlämnas, så kontakta oss via e-post info [ @ ] platgrossist.se

Postadress:
Plåtgrossisten.se
Bröderna Norling i Hofors AB
Hästskovägen 2
81333, Hofors
 
Senast ändrad: 23/ 5 2018
 
 

Plåtgrossisten 9.7 av 10 baserat på 2420 betyg. 89 användarrecensioner.