Plåtdetaljer

Plåtdetaljer

Våra plåtdetaljer håller hög kvalitet och tillverkas av svensk plåt. Hos Plåtgrossisten kan du få specialtillverkade plåtdetaljer där du själv anger måtten vi ska tillverka efter. Vi har tagit fram formulär som du fyller i med måtten vi behöver vid en specialbeställning. Information om det hittar du här nedanför.

Våra standard beslag finns att köpa direkt under fliken "Butiken".

 

 Leveranstiden är normalt 1-3 arbetsdagar!

  • Längd på beslag 2000 mm standard. Minsta beställning är alltså 2 meter
  • Färger: Svart, vit, tegelröd, mörkröd

Alla beslag ( plåtdetaljer ) tillverkas av oss med undantaget för "Nockpanna som passar Stilpannan".

Nockplåt

Nockplåt för takprofilen Stilpannan monteras uppe i nock där två sidor möter varandra. Nockplåten leder vattnet ut på takplåten.
 

Underbleck

Underbleck eller fönsterbleck som det kallas monteras under fönstret som en övergång från fasaden. Den är till för att leda bort regnvatten från fasaden under fönstret.
 

Snörasskydd

Snörasskydd stoppar snömassor från att ramla ned från taket. Det förhindrar skador på personer eller saker i byggnadens närhet.
 

Ståndskiva

Väggbeslag eller ståndskiva som det heter monteras mellan vägg och tak. Vanligt användningsområde är vid montering av plåt på ett pulpettak.
 

Nockplåt

Nockplåt monteras uppe i nock där två sidor möter varandra. Nockplåten leder vattnet ut på takplåten.
 

Nockplåt bred

Nockplåt monteras uppe i nock där två sidor möter varandra. Nockplåten leder vattnet ut på takplåten. Den här nockplåten har ett bredare mått.
 

Egen ritning

Vi tillverkar plåtdetaljer efter dina mått och i den kulör du behöver. Det går bra att skicka in din egen ritning till oss.
 

Egna mått via våra formulär

Använd våra formulär för att fylla i måtten på det beslag du behöver. Följ några enkla steg för att skicka din förfrågan till oss. Vi återkommer med en offert.
 

Ränndal

Ränndalen används där två tak möts vid utbyggnader för att leda regnvatten vidare och för att täcka.
 

Överbleck

Överblecket monteras över fönstret och leder bort regnvatten från fasaden. Det är en övergång mellan fönster och fasad.

 

Tröskelbleck

Tröskelbleck monteras under dörrar för att hindra fuktgenomträngning och drag. Det monteras enkelt med vanlig plåtspik.
 

Fotplåt

Fotplåt fästs i takfot för att förhindra läckage mellan takplåten och hängrännan. Fotplåten leder vattnet ned i hängrännan från taket.
 

Fotplåt

Fotplåt fästs i takfot för att förhindra läckage mellan takplåten och hängrännan. Fotplåten leder vattnet ned i hängrännan från taket.
 

Vindskiva

Gavelbeslag eller vindskiva som det heter monteras på trävindskivan för att skydda den och leda vatten ut på taket. Den gör att dethåller tätt mot gaveln.
 

Vindskiva

Gavelbeslag eller vindskiva som det heter monteras på trävindskivan för att skydda den och leda vatten ut på taket. Den gör att dethåller tätt mot gaveln. Den här vindskivan har ett bredare mått.

Tillverkning av plåtdetaljer

Vi tillverkar ett flertal andra plåtdetaljer såsom skorstensbeslag, skorstenshuvar, stosar, kaminplåtar och lister. Tveka inte att skicka in en egen ritning så kommer våra skickliga plåtslagare tillverka det du behöver efter den.

 

Plåtdetaljer  |  Takplåt  |  Hängrännor  |  Stuprör  |  Övrigt  |  Specialbeställning   |  Erbjudanden  |  Köpvillkor  |  Kontakt  | Blogg